Alles over een droge huid: de oorzaak en oplossing(en)

Heb jij vaak last van een droge huid? Of merk je dat je huid tijdens de koude winterdagen droger aanvoelt? Dat is niet alleen vervelend, maar kan ook leiden tot jeuk, irritatie en een minder stralende huid. Gelukkig zijn er effectieve manieren om je huid te verzorgen, zodat deze weer gaat stralen en jij je comfortabel voelt. Hieronder vind je onze beste tips voor de aanpak van een (extreem) droge huid.

Wat is een droge huid?

Je huid, het grootste orgaan van je lichaam, is vaak het eerste wat mensen opmerken. Een droge, rode huid wil je natuurlijk vermijden. Maar wat houdt een droge huid precies in? Een droge huid is een huid die te weinig vocht bevat. Je huid is ontzettend belangrijk. Het beschermt je namelijk tegen invloeden van buitenaf, zoals gevaarlijke stoffen en zonlicht. Ook zorgt het ervoor dat je niet te veel water en mineralen verliest. Je huid is dus een soort barrière waardoor schadelijke elementen buiten blijven en belangrijke elementen binnen blijven.

Waarom heb ik een droge huid?

Om van een droge huid af te komen, is het belangrijk om te begrijpen hoe deze ontstaat. Zoals net besproken, kan je je huid zien als een barrière. De hoornlaag is hierin cruciaal, deze bestaat uit dode huidcellen en vetten. Als deze vetten ontbreken, kan de huid minder vocht vasthouden, wat leidt tot uitdroging. Bepaalde aandoeningen zoals psoriasis, eczeem en diabetes kunnen ook bijdragen aan een droge huid.

Welke delen van de huid worden het snelst droog?

Droge plekken komen vaak voor op het gezicht, de handen, armen, benen en voeten.

Hoe herken ik een droge huid?

Enkele veelvoorkomende symptomen van een droge huid zijn:

  • Jeuk
  • Een trekkerig gevoel
  • Rode vlekken
  • Witte schilfertjes
  • Kloofjes

Dagelijkse tips voor een gezonde huid

Genoeg water drinken

Voldoende water drinken is gezond voor je hele lichaam en ook zeker voor je huid. Je lichaam heeft voldoende water nodig om goed te kunnen herstellen. Drink dagelijks zo’n twee liter. Alcohol en cafeïne kan je juist beter beperken. Deze hebben namelijk een vocht afdrijvende werking.

Douchegewoontes

De frequentie, duur en temperatuur van het douchen zijn belangrijk. Te vaak, te heet en te lang douchen kan de essentiële huidvetten wegspoelen. Ook het gebruik van zeep kan je beter beperken. Wil je je iedere dag wassen met zeep, ga dan voor een pH-neutrale zeep.

Gebruik de juiste crèmes

Kies voor een vette crème, bij voorkeur zonder parfum, om je huid te voeden.

De juiste voeding

Plantaardige oliën, noten, en vette vis zijn rijk aan omega 3-vetzuren, en werken uitstekend tegen een droge huid. Ook voeding rijk aan vitamine A, B en E helpt droogheid te voorkomen.

Bescherm je huid tegen kou

Veel mensen krijgen in de winter last van een droge huid. Dit komt omdat er buiten vaker een koude, droge lucht is terwijl binnen ook droge lucht ontstaat door de verwarming. De kou en droge lucht zorgen ervoor dat het vocht in je huid sneller verdampt, waardoor je huid sneller uitdroogt. Bescherm je huid goed tegen deze omstandigheden.

Innovatieve technologie voor het behandelen van een droge huid: Nano CellCare

Heb je een gezonde levensstijl, voer je alle tips door en heb je nog steeds last van een droge huid? Overweeg dan Nano CellCare, een technologie die hyaluronzuur, essentiële mineralen uit de Dode Zee en vitamine C in nanodeeltjes omzet. Hyaluronzuur kan tot wel 1.000 keer zijn gewicht in water vasthouden, wat cruciaal is voor een gezonde huid. De nanodeeltjes worden tijdens de behandeling via verneveling op de huid aangebracht. Het resultaat? Diepe hydratatie en herstel van de huid. Nano CellCare kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam activeren, de huid energie geven en het volume ervan verbeteren.

Overweeg je een Nano CellCare behandeling?

Ben je benieuwd wat Nano CellCare voor jouw huid kan betekenen? Maak een afspraak met een gecertificeerde Nano CellCare therapeut in jouw omgeving via onze Treatment Locator.

Ontdek de positieve ervaringen van de cliënten van Sylvia Eising, waarbij Nano CellCare geholpen heeft hun huid te kalmeren.

Share this