De voordelen van vitamine C!

Vitamine C is dé weerstandsvitamine. Het wordt ook wel ascorbinezuur genoemd. De vitamine staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen, maar welke zijn dat? En waar zit vitamine C in? In dit blog lees je er alles over.

Waar is vitamine C goed voor?

Waarom is vitamine C zo belangrijk voor je lichaam? Wij hebben het op een rijtje gezet.

 

  • Vitamine C zorgt ervoor dat je immuunsysteem goed blijft werken.
  • Vitamine C is een antioxidant en beschermt jouw lichaamscellen tegen schadelijke stoffen van buitenaf.
  • Bij voldoende inname van vitamine C kan je lichaam beter ijzer uit voeding halen, waardoor je energie krijgt.
  • Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen, wat belangrijk is voor sterke botten, tanden, bloedvaten en een stralende huid.

 

Je kan hier bijvoorbeeld een link plaatsen naar het blog “Waarom is hyaluronzuur goed voor je huid?”.

Waar zit veel vitamine C in?

Mannen en vrouwen vanaf 14 jaar hebben dagelijks ongeveer 75 milligram vitamine C nodig. Voor zwangere vrouwen geldt 85 milligram en vrouwen die borstvoeding geven kunnen het beste dagelijks 100 milligram binnenkrijgen. Ons lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken. Gelukkig is het eenvoudig om voldoende vitamine C binnen te krijgen als je een gezond en gevarieerd dieet volgt.

 

De weerstandsvitamine vind je vooral in groente, fruit en aardappelen. Denk aan citrusvruchten, kiwi’s, aardbeien, bessen, tomaten, paprika, broccoli, koolsoorten en zowel zoete als gewone aardappelen.

 

Vitamine C lost op in water en is gevoelig voor hoge temperaturen. Dus een tip: Als je groente met vitamine C gaat koken, gebruik dan niet te veel water en kook de groente niet te lang. Sla ook het schillen van je appel, peer of kiwi over, want vitamine C zit voornamelijk in de schil!

Wat gebeurt er als je een tekort aan vitamine C hebt?
Een tekort aan vitamine C ontstaat als je heel eenzijdig eet en groente en fruit liever overslaat. Je krijgt dan te maken met de volgende symptomen:

 

  • Vermoeidheid
  • Verslechterde weerstand
  • Gewichtsverlies
  • Vertraagde wondgenezing
  • Stijve gewrichten

 

Heb je een langdurig tekort aan vitamine C, dan kan je scheurbuik krijgen. Symptomen van scheurbuik zijn bijvoorbeeld tandvleesbloedingen en inwendige bloedingen. Gelukkig komt deze ziekte bijna niet meer voor in Nederland.

De gevolgen van te veel vitamine C

Je lichaam zorgt ervoor dat je te veel vitamine C uit plast. Echter, kunnen er wel klachten ontstaan als je te veel van deze vitamine binnenkrijgt. Bij een inname van meer dan 2 gram per dag zullen je darmen gaan protesteren en kun je misselijk worden. Is dit het geval, zorg er dan simpelweg voor dat je minder vitamine C inneemt. We raden je bovendien aan om de aanbevolen hoeveelheid vitamine C verdeelt over de dag in te nemen, zodat je darmen de vitamine beter kunnen opnemen.

Nano CellCare: geef je lichaam een boost met vitamine C

Wil je dagelijks meer energie en je lichaam op een natuurlijke manier ondersteunen, overweeg dan Nano CellCare. Deze therapie wordt ingezet om gezondheidsklachten te beperken of als aanvulling op andere supplementen en behandelingen. Het voordeel van deze therapie is dat er enkel natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Tijdens de behandeling wordt het lichaam gevoed met vitamine C, lichaamseigen hyaluronzuur en essentiële mineralen uit de Dode Zee. De stoffen worden via verneveling op de huid aangebracht, waardoor deze doordringen tot op celniveau. Hierdoor kan het lichaam een ware boost krijgen, waardoor je sneller herstelt van bijvoorbeeld griep. 

Ontdek het verhaal van Marleen, die met Nano CellCare behandelingen haar vermoeidheidsklachten en fibromyalgie heeft aangepakt.

 

Nano CellCare behandeling bij jou in de buurt

Wil je weten wat Nano CellCare voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak met een gecertificeerde Nano CellCare therapeut bij jou in de buurt via onze Treatment Locator.

Share this