Verkeerde zithouding op je werk? Gebruik deze tips en methodes om van je rugpijn af te komen!

Ongeveer 80% van de volwassenen ervaart op enig moment in hun leven rugklachten. Een veelvoorkomende oorzaak is een slechte zithouding op het werk. In dit artikel geven we praktische tips om rugklachten te verminderen.

Wat veroorzaakt rugpijn?

Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Overmatige belasting door zwaar fysiek werk of intensief sporten is een bekende oorzaak. Ook een oud matras of een slechte zithouding op het werk kan rugklachten veroorzaken.

 

Er zijn twee hoofdtypen rugpijn:

  1. Specifieke rugklachten: Dit zijn klachten waarvan de oorzaak bekend is, zoals een hernia.
  2. Aspecifieke rugklachten: Dit type is het meest voorkomend en heeft geen duidelijk aanwijsbare oorzaak.

Behandelopties bij aanhoudende rugklachten

Fysiotherapie

Als rugklachten aanhouden, kan fysiotherapie uitkomst bieden. De fysiotherapeut kan veel betekenen op het gebied van informatie, advies en oefeningen die gericht zijn op je houding en dagelijkse activiteiten. Afhankelijk van je klachten en je mogelijkheden krijg je oefeningen die je zelfstandig of onder begeleiding van de fysiotherapeut kunt doen.

Nano CellCare therapie

Bij onvoldoende effect van pijnstillers of oefeningen, kan Nano CellCare therapie een optie zijn. Deze therapie maakt gebruik van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die als smeermiddel en demper voor de gewrichten fungeert. Hyaluronzuur wordt onder andere gebruikt in supplementen en injecties voor de behandeling van artrosepijn en blessures. Nano CellCare is een non-invasieve en pijnvrije manier om hyaluronzuur op te nemen in het lichaam. De innovatieve Nano CellCare technologie transformeert belangrijke stoffen zoals hyaluronzuur, Dode Zeezout en vitamine C in nanodeeltjes. Door deze behandeling kan het lichaam de stoffen lokaal opnemen of transporteren naar gebieden die prioriteit hebben.

Overweeg je een Nano CellCare behandeling?

Ben je nieuwsgierig wat Nano CellCare voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak met een gecertificeerde Nano CellCare therapeut bij jou in de buurt via onze Treatment Locator.

Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Luister naar Ireen, die met Nano CellCare van de pijn in haar onderrug afkwam. Of ontdek het verhaal van Yvonne, die dankzij deze behandeling verlichting vond voor haar schouderklachten.

Share this