Speelt post-COVID een rol bij jou op de werkvloer?
Ontdek een complementaire behandeling waren velen positieve resultaten mee ervaren.

Bekijk het interview met Dr. Lamers die zijn energie terugvond na 1,5 jaar post-COVID klachten met Nano CellCare therapie.

2020 en 2021 werden gekenmerkt door berichtgeving over COVID-19. Nu dagelijkse besmettingscijfers, volle IC’s en speciale adviezen tot het verleden behoren, is de focus verschoven naar de ‘schaduw’ pandemie: post-COVID. Iedereen die besmet raakt met COVID kan het krijgen; van jong tot oud.

Voor mensen die te maken krijgen met post-COVID (voorheen Long COVID) heeft dit ingrijpende gevolgen. Velen vinden zichzelf ongewild aan de zijlijn, beperkt door de naweeën van het virus.

Onderzoek van het Erasmus MC onthult alarmerende cijfers: maar liefst 79% van de mensen met post-COVID werkt minder uren of is helemaal niet in staat om te werken. Bovendien beïnvloedt het niet alleen het werk, maar ook studie, hobby’s en sociale interacties.

Als werkgever ligt er een belangrijke rol om deze werknemers te ondersteunen in hun herstel. Het is cruciaal om ze weer gezond en energiek te krijgen, zodat ze hun leven kunnen hervatten en weer met plezier kunnen werken.

Maar hoe kan je als werkgever bijdragen? In dit blog gaan we dieper in op de impact van post-COVID en verkennen we therapieën die jouw werknemers kunnen helpen in hun herstelproces.

Wat is post-COVID?

Mensen die langer dan 3 maanden na hun COVID besmetting klachten ervaren, hebben post-COVID. Er is nog altijd veel onbekend. Waarom krijgt de een het wel, en herstelt de ander weer na een paar dagen? En, hoe kunnen mensen behandeld worden? Om antwoord te geven op die vragen, wordt er in binnen- en buitenland veel onderzoek gedaan.

Veelvoorkomende klachten bij post-COVID:

Mensen met post-COVID hebben vaak last van de volgende klachten:

  • vermoeidheid;
  • concentratieproblemen;
  • geheugenproblemen;
  • kortademigheid;
  • overgevoeligheid voor licht en geluid;
  • hoofdpijn;
  • somberheid/prikkelbaarheid;
  • slaapproblemen;
  • spierpijn;
  • duizeligheid

 

Is de juiste benaming Long COVID of post-COVID?

Lange tijd werd de term ‘Long COVID’ gebruikt. Long betekent ‘langdurig’, het slaat dus niet op onze longen. Aangezien de klachten komen wanneer de COVID infectie achter de rug is, wordt de term post-COVID als meer passend beschouwd. ‘Post’ betekent ‘na’.

Waarom is er zo weinig bekend over post-COVID?

Promovendus Elke Wynberg deed bij de GGD in Amsterdam en het Amsterdam UMC de afgelopen drie jaar onderzoek naar post-COVID. Volgens haar is het zo lastig om post-COVID te onderzoeken, omdat het voorkomt in verschillende organen. Dit uit zich in verschillende klachten. Het ziektebeeld is ontzettend gevarieerd. “Het zou helpen om het onderzoek toe te spitsen naar subcategorieën van Long COVID, dus bijvoorbeeld Long COVID patiënten met longklachten. Dan kun je namelijk op een veel scherpere manier naar de oorzaken kijken”, vertelt Elke tijdens een interview.

Welke behandelingen zijn er mogelijk tegen post-COVID?

In een gesprek met de WHO (World Health Organization) haalt dokter Janet Diaz aan dat iedereen met post-COVID zorg moet zoeken. Aangezien er nog geen specifieke behandeling is, adviseert zij om een multidisciplinair zorgtraject te starten. Dat betekent dat mensen zowel hun primaire zorgverlener als relevante gespecialiseerde revalidatieprofessionals, maatschappelijk werkers, psychosociale werkers en professionals in de geestelijke gezondheidszorg kunnen benaderen.

Op de website van Stichting Long COVID vind je informatie over symptomatische behandelingen en behandelingen op basis van mogelijke onderliggende biologische mechanismen.

Hebben werknemers al allerlei soorten behandelingen geprobeerd? En staan ze open voor een multidisciplinair traject inclusief een natuurlijke, complementaire behandeling? Attendeer ze dan op de mogelijkheid van Nano CellCare.

Nano CellCare: een alternatief om je lichaam een energie boost te geven

De innovatieve Nano CellCare technologie transformeert belangrijke stoffen, zoals hyaluronzuur, Dode Zeezout en vitamine C in vloeibare nanodeeltjes. Door deze behandeling kan het lichaam de stoffen lokaal opnemen of transporteren naar gebieden die prioriteit hebben. Dit zorgt er onder andere voor dat het lichaam goed gehydrateerd wordt, het immuunsysteem een boost krijgt en longen, botten en pezen ondersteund worden.

Al meer dan vijftig cliënten hebben baat gehad bij deze behandeling voor hun post-COVID klachten*.

Overweeg je een Nano CellCare behandeling?

Ben je nieuwsgierig wat Nano CellCare voor jou of jouw werknemers kan betekenen? Maak dan een afspraak met een gecertificeerde Nano CellCare therapeut bij jou in de buurt via onze Treatment Locator.

Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Luister naar Romana, die sneller herstelde van Post-COVID na Nano CellCare therapie. Lees op www.Postcovid.nl het verhaal van Ton, bij wie Nano CellCare therapie al na 1 behandeling een groot verschil maakte. Of kijk het interview met Dr. Lamers die zijn energie terugvond na 1,5 jaar post-COVID klachten.

*Nano CellCare therapie is een complementaire niet medische behandeling welke als aanvulling op medische, paramedische en alternatieve therapieën kan worden ondergaan.

Share this