Verbeter je weerstand: zo kom je fit de winter door

De blaadjes vallen van de bomen en de dagen worden korter; de winter klopt aan de deur. Gedurende deze koudere periode kampen velen van ons met een minder goede weerstand. Het resultaat? Meer verkoudheden, vermoeidheidsklachten en helaas soms zelfs de griep. Maar wat is je weerstand precies? En, ook niet onbelangrijk, wat kan je eraan doen om deze te verbeteren? In dit blog leggen we uit wat jij kan doen om de wintermaanden zo fit mogelijk door te komen.

Wat is weerstand?

Wanneer we over ‘weerstand’ spreken verwijzen we naar het vermogen van het lichaam om

externe bedreigingen, zoals virussen of bacteriën, af te weren. Als je een goede weerstand hebt dan is je lichaam beter in staat om ervoor te zorgen dat je niet ziek wordt.

 

Ons afweersysteem heeft grofweg twee belangrijke onderdelen:

 

  1. Witte bloedcellen
  2. Antistoffen

 

Witte bloedcellen zijn als politieagenten in ons lichaam. Als er virussen of bacteriën binnenkomen, komen zij in actie. Witte bloedcellen vallen de zieke cellen aan en ruimen ze op. Dan zijn er nog cellen die antistoffen gaan aanmaken. De antistoffen binden zich aan de indringers. Dit maakt het voor de virussen of bacteriën moeilijker om gezonde cellen binnen te gaan.

 

Factoren, zoals leeftijd, overgewicht en levensgewoonten zoals roken, spelen een rol in de efficiëntie van het afweersysteem.

 

Waarom is het belangrijk om je weerstand te verbeteren in de herfst en winter?

Koudere temperaturen zorgen voor een langere levensduur van virussen en we brengen meer tijd binnenshuis door, wat de overdracht van ziektekiemen bevordert. De kans op verkoudheid of griep ligt daarom op de loer. Een goede weerstand is als een schild dat je beschermt tegen deze virussen. En in de koudere maanden is dat dus extra belangrijk.

Wat kan je doen om je weerstand in de winter te verhogen?

Een gezonde levensstijl is belangrijk om je weerstand te ondersteunen. Focus je daarom op gezonde voeding, voldoende (nacht)rust en lichaamsbeweging.

Gezonde voeding:

Voeding is brandstof voor het lichaam. Kies voor verse, gevarieerde maaltijden die rijk zijn aan antioxidanten, vitaminen en mineralen. Eet ook vezelrijke voeding, zoals volkorenproducten, groenten en fruit. Ook het drinken van voldoende water is belangrijk. Het helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en ondersteunt de darmflora.

Voldoende (nacht)rust

Ontspanning is belangrijk om je lichaam (en geest) weer op te laden. Door voldoende te ontspannen en uit te rusten ben je beter bestand tegen stress. Zorg er ook voor dat je voldoende nachtrust pakt. Tijdens het slapen herstelt je lichaam. Slaap je niet voldoende, dan kan dat een negatief effect hebben op je weerstand.

Regelmatige lichaamsbeweging:

Lichaamsbeweging heeft diverse positieve effecten op jouw gezondheid. Beweging bevordert de bloedsomloop, vermindert stress en versterkt het lichaam. Van intensieve trainingen tot rustige wandelingen, kies een vorm van beweging die bij jou past.

Nano CellCare: een alternatief om je lichaam en geest een energie boost te geven

De innovatieve Nano CellCare technologie transformeert belangrijke stoffen zoals hyaluronzuur, Dode Zeezout en vitamine C in nanodeeltjes. Door deze behandeling kan het lichaam de stoffen lokaal opnemen of transporteren naar gebieden die prioriteit hebben. Dit zorgt er onder andere voor dat het lichaam goed gehydrateerd wordt, het immuunsysteem een boost krijgt en botten en pezen ondersteund worden.

Overweeg je een Nano CellCare behandeling?

Ben je nieuwsgierig wat Nano CellCare voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak met een gecertificeerde Nano CellCare therapeut bij jou in de buurt via onze Treatment Locator.

 

Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Luister naar Ruut (87 jaar), die sneller herstelde van een zwaar virusdoor Nano CellCare therapie. Of ontdek het verhaal van Monique, die begon met deze therapie voor huidverbetering maar daar bovenop ook veel meer energie kreeg.

Share this