Wat te doen bij rimpels? – Nano Cellcare

We krijgen er allemaal mee te maken naarmate we ouder worden: rimpels. Vanaf ons 25e levensjaar begint onze huid volume en elasticiteit te verliezen. Het begin met fijne lijntjes en in de loop van de tijd wordt de huid doffer, minder stevig én beginnen rimpels op te vallen.  Rimpels in het gezicht kunnen voor een oudere of vermoeide uitstraling zorgen. In dit blog geven wij je 5 tips hoe je rimpels vermindert én voorkomt.

Oorzaken van huidveroudering

Rimpels zijn een onderdeel van het ouder worden. Gelukkig kun je hier – tot op zekere hoogte – wat aan doen. Als we spreken over huidveroudering, maken we onderscheid tussen twee processen. Aan de ene kan heb je de intrinsieke of natuurlijke veroudering, waarbij je rond je dertigste merkt dat je huid fijne lijntjes krijgt en minder soepel wordt, en je gezicht wat invalt doordat vet- en botmassa afnemen. Dit genetisch bepaalde proces kun je helaas niet stoppen. Aan de andere kant heb je de extrinsieke huidveroudering, veroorzaakt door factoren van buitenaf, zoals stress, roken, een slecht voedingspatroon, en overmatig alcoholgebruik. Bovendien kunnen blootstelling aan de zon en chronische irritatie van make up en crèmes ook leiden tot rimpels. Aan deze externe invloeden kun je wél iets doen.

Met deze 5 tips voorkom en verminder je rimpels
  1. Begin de dag met zonnebrandcrème
    Hoe fijn het ook is om in de zon te zitten, UV-straling is een van de grootste oorzaken van huidveroudering. De beste manier om rimpels te voorkomen is dus het gebruik van een goede zonnebrandcrème. Smeer niet alleen zonnebrand op zonnige dagen, maar maak er een dagelijkse gewoonte van. Dus ook op koude dagen! UV A-stralen dringen namelijk door wolken en ramen heen. Kies een zonnebrandcrème die zowel UV B- als UV A-stralen blokkeert en rijk is aan antioxidanten. Gebruik bij een zonkracht van 3 minimaal SPF 30. Is de zonkracht lager, dan is een SPF 15 een prima keuze. Heb je een zeer lichte huid of veel last van pigmentvlekken? Blijf dan bij SPF 30.
2. Kies voor vitamines die goed zijn tegen rimpels

Zonnebrandcrème kan nieuwe rimpels voorkomen. Als het gaat om het verminderen van rimpels, dan is gebruik van de juiste vitamines essentieel. Vitamine A vermindert fijne lijntjes en oppervlakkige pigmentvlekken. Ook is deze vitamine effectief bij vergrote poriën en puistjes. De krachtigste vorm, vitamine A-zuur (tretinoïne) kan je alleen via een arts krijgen en wordt meestal ingezet bij ernstige acneklachten. Retinol, de vrij verkrijgbare vorm van vitamine A, kun je wel in de winkel kopen. Echter, kan retinol een zeer irriterende werking hebben op de huid. Daarom hebben crèmes vaak een lage dosering retinol.

Hoewel geen crème bestaande rimpels kan wegnemen, loont het toch om verzorgingsproducten te gebruiken die de huid ondersteunen. Kies bijvoorbeeld voor crèmes die rijk zijn aan vitamine C en E. Deze vitamines zijn bewezen effectief om het verouderingsproces te vertragen en fijne lijntjes te vervagen. Bovendien zijn deze vitamines essentieel voor het versterken van je huid en het beschermen van je huid tegen uitdroging en zonschade. Vermijd crèmes in open potjes die aan de lucht worden blootgesteld, hierdoor verdwijnt namelijk de kracht van de ingrediënten.

3. Neem je leefgewoonten onder de loep

Rimpels en roken zijn sterk met elkaar verbonden, dus het is belangrijk dat je de sigaretten laat liggen. Roken beperkt namelijk de doorbloeding van je huid, waardoor je een doffere, blekere en oudere uitstraling krijgt. Alcohol doet je huid ook geen goed en versnelt het verouderingsproces. Dit geldt ook voor het eten en drinken van snelle suikers, zoals koekjes, witbrood en zoete dranken. Kies in plaats daarvan voor voedingsproducten met een lage glycemische index, die de bloedsuikerspiegel minder snel verhogen. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar je huidige huidverzorgingsroutine. Voor een frisse uitstraling is het cruciaal om je huid dagelijks goed schoon te maken en te exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen.

4. Verminder je stress

Stress heeft een directe invloed op het versnellen van het verouderingsproces, inclusief die van de huid. Chronische stress tast de productie van collageen en elastine aan, de essentiële stoffen die je huid nodig heeft om stevig en soepel te blijven. Bovendien leidt langdurige stress tot een toename van vrije radicalen het afbreken van genetisch materiaal. Dit zorgt ervoor dat de cel eerder stopt met delen en het verouderingsproces sneller in gang wordt gezet. Daarnaast maakt stress je huid gevoeliger voor bacteriën, wat kan leiden tot acne. Gelukkig kun je deze negatieve effecten verminderen door actief te blijven en regelmatig te sporten. Ademhalingsoefeningen en mediteren zijn ook effectieve manieren om stress te verminderen en je huid gezond te houden.

5. Neem een Nano CellCare behandeling

Wil je je rimpels toch laten behandelen bij een specialist? Dan kan Nano CellCare therapie een mooie aanvulling zijn op het ondersteunen van de huid. Deze natuurlijke therapie voedt de huid met essentiële stoffen zoals lichaamseigen hyaluronzuur, essentiële mineralen uit de Dode Zee en vitamine C. Hierdoor worden mogelijke tekorten in het lichaam aangevuld. Zo helpt de therapie de hydratatie van de huid te optimaliseren en de zichtbaarheid van rimpels te verminderen. Hierdoor krijg jij weer een stralende huid! 

 
 

Nano CellCare behandeling bij jou in de buurt

Ervaar zelf de voordelen van Nano CellCare door een afspraak te maken met een gecertificeerde therapeut. Gebruik onze

om een therapeut bij jou in de buurt te vinden.

Share this